Tarieven en vergoeding

Wordt chiropractie vergoed ?

Chiropractie valt onder de categorie « alternatieve beweegzorg » of “alternatieve geneeswijze ». Dus Chiropractie is niet opgenomen in de basisverzekering. Wel is het zo dat de meeste zorgverzekeraars de kosten wel dekken als je aanvullend verzekerd bent.
Als je zorgverzekering het toelaat, kunt je je chiropractische zorg vergoed krijgen.
Om te weten of je een vergoeding kunt krijgen, kan je contact opnemen met je zorgverzekering of deze website bezoeken => https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chiropractie
Ik ben lid van de SNRC (Stichting Nationaal Register van Chiropractoren) en CCA (Christelijke Chiropractoren Associatie)
SNRC (Stichting Nationaal Register van Chiropractoren)
UCA (International Chiropractors Association)

Geen eigen risico

De eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor vergoedingen voor chiropractische behandelingen. Chiropractie is niet opgenomen in de basisverzekering en is meestal gedekt door de aanvullende verzekering.

Voor chiropractie is geen verwijzing nodig

Chiropractie wordt in Nederland gezien als eerstelijnszorg. Dat betekent dat je dus geen verwijsbrief nodig hebt van je huisarts, maar gewoon een afspraak kunt maken


Tarieven

Eerste privéconsult
(Met behandeling)

40 minuten
75

25€ voor :

  • Intake, eerste onderzoek
  • Scans : houding anlyse
  • Uitgebreide rapportage
50€ voor :
  • Een behandeling
Volgende privéconsult

20 minuten

50€

  • Een behandeling

Betaling en factuur

U kunt het consult direct na de behandeling betalen met een pincode of contant. Na betaling ontvang u dezelfde dag uw factuur per e-mail.
Deze factuur kunt u vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding.

Let op :
Houdt u er rekening mee dat ik het recht voorbehouden om voor een gemist chiropractische consult het volledige bedrag in rekening te brengen.
Laat het me minstens 24 uur op voorhand weten als u uw behandeling kosteloos wilt annuleren.